Když jsem odnášela starou hliníkovou remosku do popelnice, byla jsem hodně smutná, ale manžel si oddechl, protože mu nepřišla bezpečná. Proti teflonové jsem byla zaujatá. Kamarádka si stěžovala, že jí zůstává těsto mokré a bledé. Také jsem měla obavu, jak z ní dostanu něco připečeného, abych ji nepoškrábala. Navíc loupající se teflon mi přijde horší než ten hliník. Když jsem viděla cenu, tak jsem uvažovala předělat kuchyň a koupit troubu, přeci jen občas je potřeba ztlumit teplotu nebo bych ráda pekla 2 plechy najednou. Nakonec ale remoska předčila očekávání a rozhodně za to stojí. Je rychlá, všechno z ní jde krásně ven a má čtvrtinovou spotřebu oproti troubě.
Porovnání
Měla jsem možnost vyzkoušet kromě originál Remosky i Pečenku. Ta mi ale úplně nesedla. Hlavním problémem byla dlouhá doba nahřívání, takže jsem nestíhala oběd upéct za půl hodiny a přilnavý teflonu, takže se mi několikrát připeklo a nemohla jsem dostat dolů. V Remosce peču často bez vymazání/papíru, maso nebo kusové pečivo samo odskakuje. Litý koláč pro jistotu vymazávám. A kulatý tvar mi vyhovuje víc, protože mohu snadno vyklopit na velký talíř.
Remoska (c) Classic | Pečenka Eta | |
Nahřívání | během pár minut | 20 min |
Nepřilnavost | +++ | – |
Tvar | kulatá | hranatá |
Odkládání víka | vzhůru nohama, má k tomu vytvarovaná držadla | na teplu odolnou podložku |
Příkon | 580 W | 475 W |
Objem | 4 l | 4,3 l |
Co v ní vařím/peču?
Používám ji skoro každý den.
Masa: pečené kuře, masozeleninové „kotlíky“, řízky, zapečné brambory, zapečené těstoviny
Pečivo: Rohlíky, bochánky, malou vánočku nebo chleba (ale přeci jen v ní není dost místa na výšku)
Sladké: koláče, buchty, bábovky
1 thought on “Remoska recenze”